Film

Forbrydelser (2004)

Skrevet den 30. september 2011 i Dogme film, Done, Spillefilm

Du kan se hele filmen på ZENTROPAONDEMAND eller på MUBI

 

Synopsis

Forbrydelser handler om et møde mellem to kvinder. Den ene er fængselspræst, den anden har en forbrydelse på samvittigheden.

Den nyuddannede teolog, Anna, har gennem mange år forgæves forsøgt at få en barn med sin mand, Frank. Det er tilsyneladende ikke Vorherres vilje, at Anna skal blive gravid. Så da Anna får tilbudt et vikariat som fængselspræst, særligt tilknyttet kvindeafdelingen, siger hun ja til jobbet som sjælesørger for en gruppe mennesker, der ikke regnes for at være blandt Guds bedste børn. Her møder hun Kate, en mystisk, tillukket indsat, som nogle af de andre mener, har overnaturlige evner. Anna opdager, fordi Kate fortæller hende det, at hun er gravid, og det viser sig, at Kate gemmer på en hemmelighed, som får fatale konsekvenser for dem begge.

Forbrydelser er en historie om tro og viden, hengivelse, tillid, valg, mirakler, næstekærlighed, samfundets love kontra etikkens og troens, skyld, skam ensomhed og forbrydelser. Om at turde – eller ikke turde – lægge sig i nogen eller nogets hænder eller tage ansvar for den der lægger sig i ens egne. I dine hænder.

 

Behind the scenes – filmen om filmen (UK subs)

 

Poster

design: Stine Bang

Poster design Stine Bang

Du kan læse denne anmeldelse (engelsk) på Filmsweep