“Skytten” #1 (om ekspresfart og cast)

Sidder på et eksprestog, som hedder “Skytten” og blæser fremad i en fart, der levner mindre tid end jeg havde håbet, til at nå at kommunikere ret meget om hvad der sker. Hvordan når andre det mon?

Vi er i pre-produktion. Helt fysisk sidder vi på Nordisk film i Valby. Men mest farer vi omkring. Vi forbereder optagelserne, som begynder den 12. marts – eller rettere: på mandag! Vi finder steder, hvor vi skal optage filmen, vi lægger planer for hvad vi optager hvornår, vi beslutter stil, stemninger, farver, lyde, vi reviderer løbende manuskriptet så det bliver bedre, klarere og – forhåbenligt! – stærkere. Er omgivet af en helt sublim flok dygtige, dygtige mennesker og tænker dagligt, at det nu kun er mig der kan kvaje mig. Uha. Der er mange, mange overvejelser og utallige daglige møder og beslutninger. Der er knaphed i økonomien. Helikoptere skrives ud (æv!). Scener stryges (ikke altid æv! men også). Ikke mindst caster jeg samtidigt de jeg mangler af mange, mange skuespillere (helt vanvittigt mange!), som skal befolke vores univers. Er ualmindeligt stolt over at kunne fortælle, at følgende fantastiske mennesker nu er en del af mit arbejdsliv:

Trine Dyrholm spiller hovedrollen som Mia – den politiske kommentator, som skytten vil bruge som talerør

Kim Bodnia spiller skytten himself, Rasmus

Nikolai Lie Kaas spiller udenrigsministeren, som skal forsvare aftalen mellem Danmark, Grønland og USA om at bore efter olie i Nordøst Grønland

Kristian Halken spiller den journalisiske redaktør, Mias chef og mentor

David Denzig spiller avisens jourhavende

Derudover vil I kunne se Bent Mejding, Jens Jørn Spottag, Carsten Bjørnlund, Tammi Øst, Henrik Prip, Marina Bouras, Adam Holm (som sig selv), Søren Spanning, Marie Louise Coninck, Peder Hom Johansen, Thue Ersted, Sandra Sencindiver, Kenneth Carmohn, Ida Dwinger, Henning Walin, Vicki Laursen og mange, mange flere.

Det er, med andre ord, et uhyggeligt fantastisk cast! Og jeg er dybt taknemmelig. Mere følger….

Skriv et svar